Over mij    Projecten    Contact

Zwangerschapskalender

Wekelijkse poster tijdens zwangerschap
In opdracht van De Vloer
2016

Één van de accountmanagers bij De Vloer was zwanger. Om haar te verassen gaven we haar wekelijks een poster waarop stond hoe groot of zwaar de baby op dat moment was. Alleen vergeleken we het niet met iets onschuldigs als een appel, wat je vaak ziet bij al bestaande kalenders, maar met dingen die je toch echt niet in je buik wilt hebben.

Om dit grillige idee extra te benadrukken en te refereren aan die bestaande kalenders, zijn de posters juist in zo'n schattige babystijl ontworpen. Ik maakte dit ontwerp en de illustraties voor de posters. Koen van Deun, mijn stagebegeleider, schreef de tekstjes. Gezamenlijk bedachten we de ideeën voor wat we gingen afbeelden op de poster.

Behalve dat het een toffe afwisselende opdracht was om te doen tijdens mijn stage, vergde het ook discipline om dit tussen de drukte van alle andere opdrachten door toch iedere week trouw te doen. Het idee was er om nadat alle weken voorbij waren een kaartenset of iets dergelijks van de posters te maken. Helaas is dit er door de drukte niet meer van gekomen.