Over mij    Projecten    Contact

The Gilded

Huisstijl en branding voor een restaurant in Antwerpen
In opdracht van Too Many Agencies
2018

In opdracht van Too Many Agencies heb ik de huisstijl en branding voor restaurant The Gilded gemaakt. Dit restaurant is gevestigd in Hotel Gulde Schoen in Antwerpen. Omdat zowel in de naam als in het interieur gebruik wordt gemaakt van vergulde elementen moest het logo een luxe uitstraling hebben en de kleur goud bevatten.

Voor het ontwerp ben ik uitgegaan van het “sharing dinner” concept. In het restaurant worden de gerechten gedeeld en dit heb ik visueel vertaald naar een strak logo. De cirkels symboliseren de tafelindeling die steeds verandert. Zo kan het logo dynamisch gebruikt worden.

Het ontwerp van de menukaarten moest dezelfde luxe uitstraling hebben. Dit is een donkergroen linnen boekje geworden met het gouden logo erin gegraveerd. Iedere pagina bevat een illustratie van hetgeen wat op de pagina staat. Voor deze illustraties ben ik uitgegaan van de ronde vormen uit het logo en hiervoor heb ik een serie iconen ontwikkeld.

Ook heb ik een wallpaper ontworpen voor in de bar. Deze moest tropische planten bevatten, maar mocht niet te opvallend en kleurrijk worden. Ik heb de kleur eruit gehaald en de wallpaper een “houtskoolachtige” uitstraling gegeven. Later zijn hierop nog groene houten latjes bevestigd.

Naast het ontwerp voor The Gilded heb ik ook enkele elementen voor Hotel Gulde Schoen mogen ontwerpen. Het logo was al gemaakt door een andere ontwerper. Ik kreeg de opdracht om, gebaseerd op dit ontwerp, een map te maken die gebruikt wordt door de medewerkers. Hiervoor heb ik een patroon ontworpen wat ik later ook gebruikt heb voor de bestickering van de liften. Daarnaast heb ik ook gezorgd voor raamstickering van zowel het logo van Gulde Schoen als The Gilded.

Foto's: Our Way of Wanderlust