Over mij    Projecten    Contact

Popkantoor

Identiteit voor een fictief poppodium in Rotterdam
Afstudeeropdracht AKV St. Joost
2015

Voor deze opdracht was het de bedoeling om een identiteit te ontwerpen voor een nieuw fictief poppodium in Rotterdam: Popkantoor. Dit zal gevestigd worden in het oude postkantoor aan de Coolsingel. Wat mij aan deze locatie gelijk aansprak was het feit dat dit gebouw als één van de weinige gebouwen in Rotterdam het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Dit is zo’n uniek gegeven, die kracht van het gebouw, het onverwoestbare, dit moest terug komen in de identiteit.

Naar aanleiding van de vormen van het gebouw ben ik een robuust ‘Popkantoor Font’ gaan ontwerpen. Door in de vormgeving letterlijk met dit font te gaan bouwen kreeg de identiteit gelijk een hele eigen uitstraling, wat een nieuw poppodium nodig heeft tussen alle andere poppodia in Nederland. Deze beeldtaal heb ik in de gehele identiteit terug laten komen. Hierdoor wordt er zo’n eigenheid gecreëerd waardoor je in de loop van de tijd het logo misschien zelfs weg kunt laten.

Bron foto: MyHeritage

Door veel te experimenteren ben ik uiteindelijk op dit concept gekomen. Hieronder een deel van mijn experimenten gedurende het proces: